Un studiu realizat în marea Britanie, la care au participat 150.000 de persoane cu vârsta peste 50 de ani, în care au urmărit consecințele consumului de alcool au constatat o scădere a memoriei pe termen scurt. De asemenea, persoanele participante la studiu au manifestat o scădere a orientării spaţio-temporală.

Consumul de vin, poate provoca demența

Cercetătorii au analizat rezultatele a peste 15.000 de participanți ai studiului, cu vârsta de 50 de ani şi le-au urmărit timp de doi ani.

Pe parcursul studiului s-a atras atenția la consumul de alcool, cantitatea şi frecvenţa, iar participanții au susţinut diverse teste pentru a li se stabili abilităţile de gândire în astfel de condiții.

Persoanele care au raportat niveluri ridicate de consum al alcoolului – egal cu opt unităţi pe săptămână – au suferit o scădere mai mare a memoriei pe termen scurt şi a orientării spaţio-temporale.

În unele cazuri se poate ajunge chiar și la demență clinică

Oamenii de știință atenționează că o înrăutăţire a stării memoriei ar putea duce la demenţă clinică.

Dr Tony Rao, psihiatru consultant care a coordonat studiul la King's College din Londra, a declarat:

„Cu o carieră de peste 20 de ani dedicată cercetării asupra alcoolului şi a persoanelor în vârstă, acesta este cu siguranţă cel mai inovator studiu privind relaţia dintre băutură şi riscul de demenţă”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.