Un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, șofer al unui microbuz, a fost depistat de polițiștii de frontieră din Siret cu o captură de 7.000 de pastile antivirale din Ucraina, ce erau ascunse în plafonul microbuzului.

Captură de 7.000 de pastile antivirale la vama din Siret

”În data de 22 noiembrie, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina. Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei şi bagajelor”, informează Poliţia de Frontieră.

Medicamentele erau ascunse în plafonul microbuzului, în total 350 de cutii ce conţineau 7.000 de capsule antivirale de provenienţă ucraineană. Bărbatul nu deținea acte legale pentru transportul sau importul medicamentului respectiv.

Bărbatul a primit o amendă de 4.000 de lei

Suma totală a pastilelor se ridică la 17.500 de lei, iar acestea au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către reprezentanţii Biroului Vamal Siret cu o amendă în valoare de 4.000 de lei.

În ultima perioadă, tot mai mult autorităţile române se confruntă cu traficul de pastile antivirale care nu sunt autorizate în România sau în Uniunea Europeană. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atenționat asupra antiviralelor care sunt comercializate la negru și care pot fi falsificate având în compoziție orice subtanțe, de la cretă la faină, şi nu substanţe active.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2021 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.