Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că România va renunța la vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca începând cu luna ianuarie.

România renunță la vaccinul AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță a afirmat că inițiativa de a renunța la vaccinul anti-Covid Astra Zeneca a fost trimisă către Ministerul Sănătății.

”În cadrul ședinței CNCAV de săptămâna precedentă în unanimitate s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul Astra Zeneca din ianuarie 2022”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Motivul deciziei CNCAV

Valeriu Gheorghiță a menționat că propunerea se datorează lipsei de interes din partea oamenilor față de imunizarea cu acest vaccin și problemelor privind managementul vaccinului.

”Flacoanele sunt cu 10 doze și procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare”, a precizat Gheorghiță.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, au fost administrate în jur de 852.031 de doze de vaccin AstraZeneca.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.