Direcția de Sănătate Publică a anunțat că în București, miercuri s-a înregistrat o rată de infectare COVID-19 de 5,03 la mia de locuitori, față de rata raportată marți - 5,34.

Rata de infectare din Capitală înregistrează o continuă scădere

Incidența cazurilor COVID-19 din București este într-o liberă scădere, fapt îmbucurător atât pentru autorități, cât și pentru cetățeni.

Miercuri, incidența calculată cumulată la 14 zile este de 5,03 la mia de locuitori, după ce luni a ajuns la o valoare de sub 6 la mia de locuitori, potrivit datelor oferite de către Direcția de Sănătate Publică București.

Incidența din Capitală este în scădere de aproximativ o lună. Pe 27 septembrie a fost ultima dată când rata de infectare din Capitală a înregistrat o valoare mai scăzută decât cea înregistrată astăzi, o incidență de 4,95 la mie. Cea mai mare rată de infectare COVID a fost raportată la data de 22 septembrie 2021, cu o valoare de 16.54 la mie.

Situația epidemiologică la nivel național - 16 noiembrie 2021

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.128 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 75 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.054. Dintre acestea, 1.681 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 238 sunt minori, 218 fiind internați în secții și 20 la ATI.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.