Soarta unei tinere studente la Medicină a fost curmată în spitalul unde visa să profeseze. Mama fetei spune că doctorii ar fi de vină pentru că nu i-au pus un diagnostic corect. Afecțiunea care a răpus-o era una banală.

O studentă la Medicină diagnosticată greșit a murit

Mihaela avea 21 de ani, era studentă la Medicină și în paralel urma cursurile unei școli postliceale sanitare. Ironia face că fata și-a găsit sfârșitul chiar acolo unde visa să profeseze, după două săptămâni de chinuri.

Tânăra a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați cu dureri mari de spate, care se lăsau pe fesa dreaptă. Mama ei spune că, după șase ore de așteptări, diagnosticul a fost lombosciatică și au trimis-o acasă cu tratament. Starea pacientei s-a înrăutățit, așa că a ajuns din nou la urgențe, unde i s-a pus același diagnostic și a plecat, din nou, acasă.

Ea a murit în secția reanimare în urma unei infecții generalizate. Familia Mihaelei a făcut plângere la spital și vrea să se adreseze Parchetului pentru a se face dreptate. Conducerea unității sanitare din Galați a început o anchetă.

„A spus: repede, că fata asta o să moară”

„Fata nu mai voia la spital. Zicea: Nu mai vreau, mamă, nu ai văzut că am mers de două ori și nu mi-au făcut nimic? Nu mai vreau și nu mai vreau. Doamna de pe salvare a zis: măi, tu vomiți, ai febră, nu e ok, hai să te ducem. Și ne-am dus la spital iar, când a văzut-o doamna doctor i-a prescris analize, dar tot lombosciatică i-a pus diagnosticul.

Dar intre timp fetei mele i-a apărut un abces la fund. Și i-am arătat doamnei doctor, ia uitați ce are Mihaela. Când a văzut și-a schimbat diagnosticul. A spus: repede, că fata asta o să moară. L-a chemat pe chirurg, care m-a dat pe mine afară și mi-a spus că fata se alintă în fața mea și nu știu ce i-a făcut acolo cum a consultat-o că am auzit-o doar pe ea cum țipa.

Și și-a aruncat mănușile acolo unde le aruncă ei și a zis: cred că este un abces, dar dacă fata nu stă la consult și nu o operăm, moare", a povestit mama tinerei”, a declarat mama tinerei.

Citeste si:
Cabinetele de medicină de familie pot deschide puncte secundare în...
Cabinetele de medicină de...

„Pacienta a fost internată în spitalul nostru, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale și investigațiile necesare, care au fost adaptate modificărilor apărute pe durata spitalizării. Din păcate evoluția a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a menținut legătură cu mama pacientei și ne pare nespus de rău de pierderea suferită. Sesizarea depusă dimineață urmează a fi analizată, rezultatul urmând a fi transmis mamei", a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului din Galați, Violeta Șapira.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.