Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care s-au vaccinat cu serul Johnson&Johnson și au mai mult de șase luni de la imunizare, vor putea începând de luni să meargă pentru a face rapelul. Aceștia pot opta pentru același vaccina sau pentru Pfizer sau Moderna.

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson, pot face de luni rapelul

Valeriu Gheorghiță a menționat sâmbătă, în cadrul Maratonului Informării, că începând de luni, românii care au fost imunizați cu vaccinul Johnson&Johnson vor putea face și doza de rapel.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina și cu doza de rapel, de primă intenție cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta și pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Cu ce vaccin pot face rapelul cei vaccinați cu Johnson&Johnson

La finalul lunii octombrie, coordonatorul CNCAV a declarat că potrivit recomadărilor şi studiilor ştiinţifice s-a ajuns la concluzia că toate persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson vor putea face doza de rapel după minimum 6 luni de primă doză cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie Pfizer, fie Moderna/ În cazul în care persoana optează pentru Moderna, doza va fi întreagă.

Totodată, cei care au fost vaccinați cu vaccin Johnson&Johnson, pentru doza de rapel vor putea opta pentru acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson, alegerea fiind a fiecărei persoane în parte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.