Raed Arafat a declarat că este sceptic în privinţa sfârșitului pandemiei de coronavirus în România. Șeful DSU susține că nu este sigur că în anul 2022 România va reveni la normalitate.

Raed Arafat, despre revenirea la normalitate a României în contextul pandemiei

În urma apariției unui material apărut la Reuters, potrivit căruia specialiștii în sănătate sunt de părere că primele ţări care vor pune capăt pandemiei vor avea o combinaţie între rate mari de vaccinare şi imunitate naturală, precum SUA, Marea Britanie, Portugalia şi India, Raed Arafat a fost întrebat ce prognoză vede pentru România în anul viitor.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noştri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific – care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a şansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecţie sută la sută – rămâne vaccinarea soluţia optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toţi acest efort”, a răspuns şeful DSU.

Persoanele nevaccinate, îndemnate să se imunizeze pentru a pune capăt pandemiei

Arafat este de părere că dacă persoanele nevaccinate se vor informa asupra rezultatelor despre vaccin și eficacitatea acestora, după care se vor vaccina, există probabilitatea de a ajunge la o rată mai mare și este posibil ca România să revină ușor la o viață normală.

„Și noi vom putea zice că anul viitor poate să fie anul în care într-adevăr ne întoarcem la normalitate. Dar la acest moment nu putem afirma acest lucru”, declară Arafat.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.