Organizația Mondială a Sănătății a făcut o donație de 200 de concentratoare de oxigen pentru spitalele din România. Raed Arafat a anunțat cum vor fi distribuite acestea.

România a primit 200 de concentratoare de oxigen de la OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut o donație de 200 de concentratoare de oxigen pentru spitalele din România. Aparatura medicală a ajuns vineri dimineață în țară și urmează să fie distribuită unităților medicale din ţară.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a primit aparatele donate ce au ajuns în cursul nopții și a mărturisit cumîn ce măsură vor fi acestea distribuite.

Cum vor fi distribuite aparatele medicale

„Au ajuns în cursul nopţii. Ele vor pleca 180 către spitale, iar 20 vor fi păstrate pentru urgenţe”, a declarat Raed Arafat.

Fiecare spital care a solicitat concentratoare de oxigen va primi între cinci şi zece bucăţi. Aparatele medicale trimise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii au o capacitate de 8 litri fiecare.

Concentratoare de oxigen sunt un real ajutor pentru bolnavii din țară, în special în această perioadă critică de pandemie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.