Organizația Mondială a Sănătății vine din nou cu un avertisment dur în privința evoluției pandemiei de COVID-19 în țările din Europa. Dacă numărul infectărilor nu va stopa în cel mai scurt timp, există probabilitatea ca Europa să ajungă la jumătate de milion de decese asociate COVID-19 până în luna februarie.

OMS, avertisment alarmant pentru Europa

„Ritmul actual de transmitere în cele 53 de țări din regiunea europeană este foarte îngrijorător", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

OMS explică că această explozie a numărului cazurilor de COVID-19 se datorează refuzului oamenilor de a se vaccina anti-Covid și relaxarea timpurie a restricțiilor împotriva pandemiei.

Prognoza nu este deloc una îmbucurătoare. Potrivit acestuia, dacă lucrurile nu se vor schimba, ne putem aștepta la încă o jumătate de milion de decese cauzate de Covid-19 până în februarie.

Totdodată, „dacă ajungem la un nivel de utilizare de 95% a măştilor în Europa şi în Asia, vom putea salva până la 188 000 de vieţi din jumătatea de milion de vieţi pe care riscăm săle pierdem până în februarie 2022”, a subliniat Kluge, care a menționat că Europa a devenit din nou, epicentrul pandemiei de coronavirus, potrivit Euronews.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.