Oficial, Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat pastila contra virusului COVID-19 creată de Merck.

Prima țară care a aprobat pastila anti-COVID-19

Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA) recomandă ca pastila anti-Covid să fie administrată cât mai curând posibil după efectuarea un test COVID-19 cu rezultat pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor ale virusului.

Acesta este primul tratament oral creat pentru a combate infecția cu coronavirus, primind undă verde chiar înaintea potențialei autorizații de reglementare din SUA. Consilierii americani se vor întruni într-o ședință luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir trebuie să fie aprobat.

Preparatul anti-Covid va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie. potrivit datelor raportate luna trecută, pastila ar putea înjumătăți riscul de deces sau spitalizare pentru cei vulnerabili, cei care pot dezvolta o formă gravă a bolii, atunci când este administrată la începutul bolii.

Marea Britania a solicitat 480.000 de doze de Molnupiravir

Guvernul britanic și Serviciul Național de Sănătate vor decide în scurt timp, modul în care tratamentul va fi aplicat bolnavilor de coronavirus. Marea Britanie a încheiat un acord cu Merck luna trecută pentru o tranșă de 480.000 de doze de Molnupiravir.

Compania Merck a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite în urmă cu trei săptămâni, o cerere prin care solicită autorizarea în regim de urgenţă a pastilei sale anti-COVID-19.

Potrivit rezultatelor unui studiu clinic, pastila are capacitatea de a reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii infectați cu acest virus, potrivit Reuters.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.