O întrebare, iată, care vine din partea unuia dintre cei mai respectați medici români, profesorul Vlad Ciurea. Invitat în emisiune de Mariana Zberianu în emisiunea „60 de minute", de la Metropola TV, medicul care a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni" ridică o întrebare cu bătaie lungă. 

Provocat să răspundă la mai multe întrebări legate de situația actuală din România, profesorul Ciurea a explicat punctual, de multe ori folosind exemplul personal în explicarea speței.

Vlad Ciurea, la Metropola TV: „Să mă ridic din pat și să merg la cea mai apropiată toaletă era o problemă reală!"

„Simțeam că se prăbușește totul, iar oboseala era fabuloasă. Să mă ridic din pat și să merg la cea mai apropiată toaletă era o problemă reală. Am realizat gravitatea situației și am mers la spital. La câteva luni de când a trecut prin această experiență, medicul neurochirurg Vlad Ciurea, le cere oamenilor să rămână în continuare vigilenți, să respecte regulile, să se vaccineze și să nu își piardă credința.", i-a povestit profesorul Vlad Ciurea Marianei Zberianu, în cadrul emisiunii „60 de minute" difuzată de Metropola TV.

În plus, specialistul a explicat foarte clar faptul că sechelele infectării cu noul coronavirus pot fi, posibil, mult mai periculoase și mai greu de depășit decât infecția în sine. Specialistul a vorbit despre o serie de studii pe care le dezvoltă acum medicii din Italia, studii care ajută la elaborarea unei hărți a tulburărilor neurologice.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„În funcție de cât de gravă a fost forma pe care au avut-o, pacienții trebuie să se adreseze kinetoterapeutului, neurologului sau chiar psihoterapeutul.", continuă specialistul. „Recent, medicii italieni au făcut, o hartă a tulburărilor neurologice, suferite de pacienții Covid și au descoperit că cea mai frecventă este alterarea combinată a gustului și mirosului - la aproximativ 40% dintre pacienți, urmată de encefalopatia acută, adică o stare de confuzie mentală, pierderea atenției și a memoriei, agitație și chiar alterarea stării de conștiență – la aproximativ 25% dintre pacienți.", a completat specialistul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.