Valeriu Gheorghiță a anunțat că au fost înregistrate șase cazuri de miocardită în primele 7 zile după vaccinarea anti-Covid-19, după prima și a doua doză de Pfizer. Tinerii au fost externați, fiind într-o stare foarte bună de sănătate.

Cazuri de miocardită în campania de vaccinare anti-Covid-19

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost înregistrate șase cazuri de miocardită la tinerii din România vaccinaţi anti-COVID. Tinerii se încadrează la grupa de vârstă 17 şi 29 de ani care s-au vaccinat cu serul Pfizer.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat că până în acest moment, în România s-au înregistrat doar aceste şase cazuri de miocardită la tineri.

Cazurile au apărut în primele 7 zile după ce tinerii s-au imunizat anti-COVID, fie cu prima sau cu a doua doză de vaccin.

Care sunt simptomele miorcaditei

Tinerii depistați cu miocardie au fost externaţi după ce starea lor de sănătate a fost analizată, iar medicii au spus că se află într-o stare foarte bună. Gheorghiță a mai spus că rata de raportare este asemănătoare cu alte ţări, fiind vorba despre un caz la 100.000 de doze administrate.

Retail jobs

Medicul Gheorghiţă a mai menționat faptul că în prezent nu există recomandări pentru monitorizarea tinerilor care au fost depistați cu miocardită sau pentru realizarea unor investigaţii suplimentare după vaccinare.

Miocardita se recunoaște după următoarele simptome: durerea toracică, palpitaţiile, starea de oboseala şi, uneori, febra.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.