Expertul Răzvan Cherecheş a realizat analiza unui studiu efectuat în Coreea de Sud potrivit căruia transmiterea virusului COVID-19 scade cu 98,1% în cazul în care oamenii prezenți într-un mijloc de transport poartă masca de protecție corespunzător și păstrează distanța socială.

Masca de protecție purtată în transportul public reduce transmiterea virusului

Potrivit specialiștilor ce s-au ocupat de realizarea studiului, purtarea măştii de protecție este cea mai eficientă metodă de protecție. „Distanţarea contribuie mai puţin, purtarea măştii de către toată lumea este cea care scade rata de transmitere”, a precizat Răzvan Cherecheş.

Coreea de Sud a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemia cu coronavirus, având de-a lungul timpului un număr mare de infectări şi decese. Potrivit rezultatelor studiului, virusul se răspândește mai rapid pe măsură ce creşte timpul petrecut într-un anumit loc și dacă distanţarea socială nu este respectată, din acest motiv oamenii sunt îndemnați să evite orele de vârf.

Masca, obligatorie în toate spațiile din România

În Coreea de Sud, în timpul orelor de vârf, numărul persoanelor ce sunt expuse la contaminarea virusului a scăzut cu 64,4%, după ce au fost aplicate măsurile de distanţare socială, cu 93,5% când masca de protecție a fost introdusă ca fiind obligatorie şi cu 98,1% când au fost aplicate ambele măsuri simultan.

La momentul actual, în România este impusă obligativitatea purtării măştii de protecție atât în spaţiile deschise, cât şi în cele închise. Potrivit epidemiologului Octavian Jurma, la fiecare trei minute un român moare din cauza virusului COVID-19, iar în curând, cel mai probabil că România va depăşi pragul total de 50.000 de decese de la începutul pandemiei dacă oamenii nu se vor vaccina și nu vor respecta restricțiile impuse de autorități.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.