A apărut un nou vaccin împotriva COVID-19. Este vorba despre serul produs de compania americană Novavax, care este complet diferit de cele existente și promite o eficacitate de 90,4%. Prima țară care îl utilizează. 

A apărut un nou vaccin împotriva COVID-19

Covavax va fi pentru prima dată folosit în Indonezia. Acest tip de ser utilizează o tehnologie diferită față de cele care sunt acum pe piață, în sensul că este un vaccin „subunitar” pe bază de proteine care declanșează un răspuns imunitar, fără virus.

Serul poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius. Acest lucru înseamnă că poate fi transportat și distribuit ușor și în țările care nu dispun de o infrastructură sanitară performantă. Potrivit companiei americane, primele livrări vor începe „imediat”.

„Această primă autorizare a vaccinului Novavax împotriva COVID-19 ilustrează angajamentul nostru pentru un acces global echitabil şi va satisface o nevoie vitală pentru Indonezia, care, în ciuda faptului că este a patra cea mai populată ţară din lume, continuă să lucreze pentru a oferi suficiente vaccinuri populaţiei sale", a declarat Stanley Erck, preşedintele companiei Novavax, potrivit Agerpres.

Compania a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său în Marea Britanie

Novavax a finalizat procesul de depunere a cererii pentru autorizarea serului pentru COVID-19, în data de 28 octombrie, în Marea Britanie. În august, compania şi-a amânat termenul de depunere a cererii în SUA pentru al patrulea trimestru al acestui an, în loc de al treilea, spunând că distribuirea vaccinului său va fi iniţial prioritară în ţările cu venituri mici, care au încă o nevoie nesatisfăcută de doze de vaccinare primară.

Novavax a spus că acum se aşteaptă să depună cererea completă pentru a solicita autorizarea SUA până la sfârşitul anului


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.