Proiectul de lege privind introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă a fost respins, miercuri, de plenul Senatului, după ce nu a obținut destule voturi.  
 

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă de Senat

Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotriva și 2 abțineri. Erau nevoie de 69 de voturi pentru a putea fi aprobat, fiind vorba despre o lege organică.

„Vom continua la Camera Deputaţilor, este un proiect important care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze toţi”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.

Întrebat dacă vor exista sancţiuni pentru parlamentari liberali care nu au votat la Senat, Cîţu a afirmat: ”Staţi să văd întâi ce s-a întâmplat”.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Acum, legea merge la Camera Deputaților, cameră decizională, unde votul se poate schimba.

Propunerea legislativă prevede că certificatul atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții:


  • trecerea a cel puțin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19;

  • trecerea prin boală și încadrarea într-o perioadă ulterioară confirmării infectării;

  • rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate de 72 de ore) sau antigen rapid (48 de ore).

Citeste si:
Undă verde pentru introducerea certificatului verde la locul de...
Undă verde pentru...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.