Premierul demis Florin Cîțu a anunțat joi că ia în calcul impunerea certificatului verde pentru orice activitate economică din Ilfov și București. În plus, a declarat că a depus în Parlament un proiect de lege prin care angajații nevaccinați din sistemul sanitar, IGSU și aviație să se testeze pe banii lor.

Florin Cîțu anunță că ia în calcul impunerea certificatului verde pentru orice activitate economică din Ilfov și București / Proiect de lege ca angajații nevaccinați din sistemul sanitar să se testeze pe banii lor

Întrebat într-o conferință de presă dacă ia în calcul carantinarea județului Ilfov, Florin Cîțu a negat și a completat că nu este o măsură cu efecte pozitive și de lungă durată, amintind de cele petrecute anul trecut, dar că o variantă bună este impunerea certificatului verde pentru activități economice.

„Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai anunțat că a depus în Parlament un proiect de lege, semnat și de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, care obligă lucrătorii neimunizați din sistemul medical, IGSU și aviație să se testeze pe banii lor. Proiectul de lege trebuie să fie votat de Parlament și promulgat de președintele României pentru a intra în vigoare.

„Alături de alți membri ai guvernului am semnat un proiect de lege: angajații din sistemul sanitar care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală trebuie să se testeze pe banii proprii. La fel și cei din IGSU și aviație”, a mai declarat Florin Cîțu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.