Experții Administrației americane pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA - Food and Drug Administration) au declarat marți că vaccinul Moderna nu îndeplinește toate criteriile instituției pentru susținerea administrării dozelor de rapel. Motivul ar putea fi reprezentat de faptul că eficacitatea primelor două doze a rămas ridicată. Ce conține serul anti-COVID-19?

FDA a adeclarat că vaccinul anti-COVID Moderna nu îndeplinește toate criteriile pentru susținerea administrării dozei de rapel

FDA a anunțat că datele referitoare la vaccinul Moderna au arătat că un rapel mărește anticorpii protectori. Diferența dintre nivelul anticorpilor înainte și după rapel nu a fost suficient de mare, în special la persoanele la care nivelul respectiv a rămas ridicat. Documentele au fost publicate înaintea unei reuniuni a unei comisii de experți din afara FDA, care ar urma să discute despre rapeluri, notează Reuters.

O comisie de consultanţi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) se va întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice referitoare la cine poate primi rapeluri, în cazul în care FDA le va autoriza.

Unii specialiști FDA au afirmat într-un articol publicat în revista „The Lancet” că nu există destule dovezi pentru a susține inocularea întregii populații. Majoritatea datelor provin din Israel, unde sunt administrate rapeluri ale vaccinului Pfizer/BioNTech. Trebuie menționat că nu au avut loc studii la nivelul populației pentru vaccinurile dezvoltate de Moderna sau Johnson &Johnson.

Totodată, consultanții FDA vor evalua vineri și rapelul serului într-o singură doză al Johnson &Johnson, după ce compania a solicitat FDA să autorizeze administrarea unui rapel la cel puțin două luni după doză inițială a vaccinului său anti-COVID-19.

Ce conține vaccinul Moderna? Lista de ingrediente

RO Vaccinare a postat un videoclip cu titlul „Ce conține vaccinul Moderna pe înțelesul tuturor!”, unde se arată că majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc.

„Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea, acest vaccin prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse.

Citeste si:
Vaccinul împotriva Omicron pentru copii produs de Moderna a fost...
Vaccinul împotriva Omicron...

Vaccinul respectă toate cerințele legale de calitate, siguranță și eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.