Senatorul PSD Neamț Răzvan Cuc acuză conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț de abuz. Parlamentarul susține că instituția a condiționat prezența la un concurs pentru angajarea personalului medical la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț de vaccinarea împotriva COVID-19.

Răzvan Cuc a acuzat conducerea DSP Neamț de abuz

Parlamentarul, care a prezentat pe pagina de Facebook şi documentul emis de DSP Neamţ, susţine că sunt încălcate drepturile omului, iar instituţia comite un abuz.

"Concret, Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ are mare nevoie de personal medical. Guvernul-fantomă a scăpat pandemia de sub control şi fiecare unitate medicală din ţara asta face eforturi supraomeneşti ca să facă faţă situaţiei. Spitalul a cerut DSP Neamţ, aşa cum prevede legea, aprobare ca să organizeze un concurs pentru a angaja personal medical. Ce credeţi că au răspuns conducătorii DSP Neamţ? Sub trei semnături şi cu o mare ştampilă pe hârtie, conducătorii acestei instituţii au decis că la concurs pot participa doar 'persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2'. Acest răspuns nu este doar un abuz sinistru, dar arată cum se propagă mentalitatea de la centrul liberal către funcţionarii instalaţi de 'echipa câştigătoare' la conducerea instituţiilor deconcentrate şi descentralizate", a scris pe Facebook Răzvan Cuc.

Parlamentarul a precizat că el este vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi crede că vaccinarea este cea mai bună soluţie pentru a depăşi pandemia.

"Dar încălcarea cu bună ştiinţă a legii şi ignorarea principiilor democratice sunt lucruri de neacceptat. Nu poţi condiţiona un concurs de angajare de statutul de 'vaccinat'. Da, trebuie luate măsuri de protecţie, dar nu poţi să împarţi lumea în două pentru că aşa l-ai văzut pe şeful tău că face. Suntem oameni liberi şi responsabili, nu stabileşte nici Cîţu, nici Iohannis şi nici vreunul dintre acoliţii lor că oamenii care nu s-au vaccinat trebuie decăzuţi din drepturi", a adăugat social-democratul.

Senatorul Răzvan Cuc a solicitat demiterea conducerii DSP Neamţ. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.