Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că în localitățile cu o rată de infectare COVID-19 peste 6 la mie restaurantele, barurile și săllile de sport vor române deschise, dar vor putea intra numai persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Oficialul a mai transmis că în ședința CNSU s-a mai luat hotărârea ca școlile să nu mai treacă în online nici în cazul unei incidențe de peste 6 la mie în localitatea respectivă. În schimb, elevii din aceste zone cu risc epidemiologic ridicat vor fi testați cu teste non-invazive o dată sau de două ori pe săptămână.

Persoanele cu test negativ nu mai pot intra în restaurante, săli de sport, nunți, botezuri și stadioane în localitățile cu peste 6 la mie / Au acces doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală / Școlile nu se mai închid peste 6 la mie

De asemenea, prim-ministrul a mai spus că masca va fi obligatorie în aer liber în zonele aglomerate, în localitățile peste 6 la mie, a decis în ședință Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Comunicat CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 76 prin care se propune:

– abilitarea ME și MS pentru modificarea Ordinului comun nr 5196/1756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată.

– utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

– majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare.

– modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

– obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise în cazul incidenței la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.

– exceptarea persoanelor de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei pentru persoanele trecute prin boală, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

Citeste si:
Cioloș: Ne trebuie măsuri prin care să limităm răspândirea...
Cioloș: Ne trebuie măsuri...

– permiterea, doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, la evenimentele sau activitățile organizate și desfășurate în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.