Să parchezi în fața Unității de Primiri Urgențe Cluj te costă! E cât un drum cu autocarul către Bulgaria sau cât o cameră de hotel. Pentru două ore de staționare, rudele pacienților internați acolo scot din buzunar aproximativ 100 de lei. Explicația reprezentanților unității medicale.

Taxa de parcare la UPU Cluj îi ustură la buzunare pe oameni

Regulile sunt clare și sunt menționate pe o plăcuță aflată în curtea spitalului, cât și pe site-ul instituției. Primele 30 de minute costă 5 lei, următoarele 60 de minute sunt 40 de lei, apoi prețul ajunge la 80 de lei pe oră și, în final, taxa de tichet pierdut sau deteriorat, care se ridică la 200 de lei. Revoltați, mulți oameni au fotografiat bonurile pe care le-au primit și și-au arătat indignarea față de costul unui serviciu esențial atunci când poposești la spital.

„Dacă ajungeți la Spitalul de Urgență sau Ginecologie 1, să știți că se plătește parcarea de te lasă crăcănat. Asta pentru cei care se plâng că e scumpă parcarea în Cluj, în centru...105 lei 2 ore. E faind când trebuie să mergi cu gemeni de 9 luni și stai și aștepți după medic cel puțin o oră. Partea cu „valid de la ...până la” nu are nicio legătură cu ora intrării și ora ieșirii din parcare”, a notat un păgubit pe Facebook.

„Ieri a intrat soțul sa treacă cu mașina pe la UPU și nu a stat. Doar ce a intrat pe o parte să iasă pe cealaltă și a trebuit sa plătească 5 lei.”

Citeste si:
Iohannis: România va dezvolta centralele nucleare și rețeaua de gaz...
Iohannis: România va dezvolta...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Mergem cu taxi ca ieșim mai ieftin. Sau chemam salvarea și nu mai plătim nimic. Sincer e de tot c.... . Nu mai știu cum sa stoarcă bani de pe noi. Nici nu stii daca tre sa plangi sau sa razi.”

„Este normal altfel ar fi mereu pline parcările la urgență fără nici o urgență! Din păcate mulți ar parca dacă s-ar putea pe holurile oricărei instituții, spital, școală, etc.” - sunt mărturisirile altor oameni.

Citeste si:
Zodii cu ghinion la bani. Nu reușesc să pună nimic deoparte
Zodii cu ghinion la bani. Nu...

Poziția conducerii spitalului

Conducerea unității sanitare are un argument și spune că se încearcă astfel să nu se supraaglomereze spitalului. „Ne dorim sustenabilitatea sistemului de parcare și mentenanță a locurilor de parcare. În al doilea rând, am dorit să descurajăm staționarea pe termen lung în parcarea spitalului. Pentru o staționare de 30 de minute, tariful e de 5 lei”, a explicat Flavia Topan, purtător de cuvânt SJU Cluj, conform Kanal D.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.