Margaret Keenan în vârstă de 91 de ani este prima persoană din lume care s-a vaccinat anti-Covid-19 cu serul de la Pfizer. Femeia s-a imunizat și cu cea de-a treia doză.

Prima persoană vaccinată cu Pfizer, a primit a treia doză

Margaret Keenan, o doamnă în vârstă de 91 de ani din Coventry, Anglia, s-a vaccinat cu cea de-a treia doză anti-Covid de la Pfizer, la Spitalul Universitar din oraș, exact în același loc în care s-a imunizat pentru prima dată, potrivit BBC.

Margaret Keenan a declarat că este mulțumită că s-a imunizat și cu cea de-a treia doză și acum se simte într-adevăr liberă. Marea Britanie a administrat până acum peste 48 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID-19.

Vaccinurile de rapel sunt administrate persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, adulților cu probleme de sănătate și lucrătorilor din sistemul medical și asistenței medicale de primă linie.

Femeia îndeamnă oamenii să se vaccineze

Recomandarea de a se administra și cea de-a treia doză a venit din partea JCVI (Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare), din cauza îngrijorării legate de scăderea imunității. Atunci când Margaret Keenan a primit prima doză, aceasta a stârnit titluri de primă pagină în întreaga lume și atenție pe rețelele de socializare.

Keenan a venit și un un îndemn către oamenii are încă stau la dubii în privința vaccinării. „Pentru cele câteva secunde de care este nevoie, mergeți și faceți injecția, aceasta le salvează viața și salvează viețile familiilor lor”.

Femeia a spus că s-a simțit „foarte bine” după doza de rapel și îi sfătuiește și pe alții să îi urmeze exemplul.

„Când o faci, te simți o persoană diferită… pentru că simți că te va ajuta pe tine și îi va ajuta și pe alții”, a spus ea.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.