Subprefectul Municipiului București Florela-Antonela Ghiță a declarat că DSP a comunicat vineri o incidență COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori pentru București. Urmează ca DSP să facă propuneri în acest sens.

Subprefectul Ghiță: Bucureștiul a atins o incidență COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori

Oficialul a fost întrebat de jurnaliști, joi, când va avea loc ședința Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență pentru noi măsuri în Capitală, având în vedere ultima hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. A răspuns că mai înainte de atingerea incidenței 3 vor fi adoptate măsurile necesare la atingerea ratei de 2 la mia de locuitori, acest lucru fiind posibil vineri.

„Așteptăm analiza DSP care trebuie să facă propuneri în acest sens”, a declarat subprefectul.

Andrei Baciu: Valul 4, probabil cel mai intens

Valul 4 al crizei sanitare produse de noul coronavirus va fi probabil cel mai intens de până acum, din cauza contagiozității sportie a tulpinei Delta, a afirmat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi 24. Oficialul a completat că pandemia nu se va sfârși de azi pe mâine.

„Datele pe care le avem și în România, și peste tot, la nivel planetar, spun un singur lucru, faptul că vaccinarea este singura care va închide pandemia. (...)Cel mai probabil, acesta va fi probabil cel mai intens val pe care îl trăim. Din nefericire, lucrurile sunt mult mai accelerate, toată această situație fiind generată de contagiozitatea acestei tulpini, care infectează mult mai repede și mult mai multe persoane, lucru pe care îl vedem și în datele de zi cu zi”, a declarat Andrei Baciu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.