Specialiștii spanioli lucrează asupra a mai multor formule de vaccin sub formă de spray nazal care, spun ei că va fi gata în 2022. Universitatea Oxford au trecut la faza de a testa pe oameni un spray intranazal anti-COVID-19.

Spray-ul nazal anti-COVID ar putea opri pandemia

Cercetătorii spanioli sunt pe cale de a realiza un vaccin sub formă de spray nazal care ar putea asigura protecție împotriva coronavirusului. Aceștia sunt de părere că pentru o imunitate și mai puternic în fața virusului este nevoie de a două generații de vaccinuri, din această categorie fiind spray-ul nazal.

Cu ajutorul acestui medicament, specialiștii spanioli susțin că există probabilitate ca populație să scape de acest virus ucigaș. Formula spray-ului nazal va oferi suficientă protecție pentru a putea bloca infectarea cu virusul COVID-19. Spray-ul este conceput pentru a bloca virusul înainte ca acesta să intre în mucoasa nazală.

Vaccinuri nazale în faza de testare pe oameni

Virusologul Luis Enjuanes lucrează cu o formulă în care folosește diverși antigeni din virus, prin care obține o imunizare rapidă, necesară pentru a observa că aceștia se înmulțesc chiar și de 5.000 de ori după doza inițială.

Cercetătorii din întreaga lume lucrează acum asupra a cel puțin 300 de vaccinuri, 12 dintre ele fiind intranazale. Trei dintre acestea sunt testate deja pe oameni. Universitatea Oxford sunt în faza de testare a unui spray nazal cu un ser de la AstraZeneca, iar în SUA, același vaccin a dat rezultate pozitive după ce a fost testat pe hamsteri și primate.

Citeste si:
Un lot de 355.200 doze de vaccin anti-COVID Moderna ajunge vineri...
Un lot de 355.200 doze de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

A fost constatat că există vaccinul intranazal micșorează cantitatea de virus și evită boala provocată de coronavirus. Vaccinul intranazal ce a fost testat pe maimuțe cu două doze, sa observat sau concentrație similară de anticorpi.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.