Specialiștii spanioli lucrează asupra a mai multor formule de vaccin sub formă de spray nazal care, spun ei că va fi gata în 2022. Universitatea Oxford au trecut la faza de a testa pe oameni un spray intranazal anti-COVID-19.

Spray-ul nazal anti-COVID ar putea opri pandemia

Cercetătorii spanioli sunt pe cale de a realiza un vaccin sub formă de spray nazal care ar putea asigura protecție împotriva coronavirusului. Aceștia sunt de părere că pentru o imunitate și mai puternic în fața virusului este nevoie de a două generații de vaccinuri, din această categorie fiind spray-ul nazal.

Cu ajutorul acestui medicament, specialiștii spanioli susțin că există probabilitate ca populație să scape de acest virus ucigaș. Formula spray-ului nazal va oferi suficientă protecție pentru a putea bloca infectarea cu virusul COVID-19. Spray-ul este conceput pentru a bloca virusul înainte ca acesta să intre în mucoasa nazală.

Vaccinuri nazale în faza de testare pe oameni

Virusologul Luis Enjuanes lucrează cu o formulă în care folosește diverși antigeni din virus, prin care obține o imunizare rapidă, necesară pentru a observa că aceștia se înmulțesc chiar și de 5.000 de ori după doza inițială.

Cercetătorii din întreaga lume lucrează acum asupra a cel puțin 300 de vaccinuri, 12 dintre ele fiind intranazale. Trei dintre acestea sunt testate deja pe oameni. Universitatea Oxford sunt în faza de testare a unui spray nazal cu un ser de la AstraZeneca, iar în SUA, același vaccin a dat rezultate pozitive după ce a fost testat pe hamsteri și primate.

A fost constatat că există vaccinul intranazal micșorează cantitatea de virus și evită boala provocată de coronavirus. Vaccinul intranazal ce a fost testat pe maimuțe cu două doze, sa observat sau concentrație similară de anticorpi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.