Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București a mărturisit că secțiile ATI sunt pline și că familii întregi vin zilnic. Cel mai grav este că mulți dintre aceștia sunt nevaccinați.

Oamenii care se infectează cu nou, coronavirus preferă să se trateze acasă, motiv pentru care, într-un final, ajung la spital. Aceștia iau medicamentele pe care le găsesc pe internet și pe care le consideră potrivite care nu îi ajută la nimic.

„Nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi", este mesajul transmis pe pagina de Facebook Ro Vaccinare

Situație disperată în secțiile ATI din Capitală

„Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați. În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni. Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult”, a spus medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București.

Citeste si:
Noi restricții în București, de azi. Unde devine obligatorie masca...
Noi restricții în București,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.