Mai multe produse periculoase pentru slăbit au fost vândute pe diverse site-uri cunoscute. Produsele aveau în componența sa substanțe precum yohimbină sau sinefrină, subtanțe periculoase pentru organismul uman. Aceste produs erau vândute fără instrucțiuni și avertismente asupra riscurilor.

Produse de slăbit nocive, vândute pe marile site-uri

Tot mai multe persoane își doresc să slăbească rapid și cât mai mult, să aibă un corp perfect. De aceea majoritatea recurg la metode mai puțin sigure și sănătoase pentru organism, precum pastile minune, ceaiuri de slăbit sau plasturi pentru arderea grăsimilor.

În urma unei anchete, pe site-uri cunoscute precum eBay, Wish sau AliExpress s-au descoperit produse de slăbit care conțineau substanțe periculoase și care erau vândute online.

Aceste produse de slăbit aveau un nivel ridicat de extracte din plante care pot provoca agitație, agresivitate, creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. De asemenea, aceste preparate pot provoca și accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord. În special, acest tip de produse sunt folosite de culturiști și sportivi. Pe lângă toate acestea, produsele nu erau însoțite de avertismente asupra riscurilor la care sunt expuși consumatorii.

Pot provoca probleme grave de sănătate

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate a interevenit în acest caz și susține că aceste produse conțin substanțe căre pot provoca grave probleme de sănătate dacă sunt întrebuințate fără supravegherea medicului.

Site-urile Ebay şi AliExpress au oprit vânzarea acestor produse din magazinul lor online, în timp ce Wish a afirmat că urmează să facă același lucru.

Medicii spun că sunt îngrijorați de naivitatea oamenilor care cred în eficiența produselor doar pentru că acestea sunt din plante naturale. Specialiștii îndeamnă oamenii să se informeze, dar mai ales, să consulte un medic înainte de a recurge la tratamentul propriu-zis.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.