Mai multe produse periculoase pentru slăbit au fost vândute pe diverse site-uri cunoscute. Produsele aveau în componența sa substanțe precum yohimbină sau sinefrină, subtanțe periculoase pentru organismul uman. Aceste produs erau vândute fără instrucțiuni și avertismente asupra riscurilor.

Produse de slăbit nocive, vândute pe marile site-uri

Tot mai multe persoane își doresc să slăbească rapid și cât mai mult, să aibă un corp perfect. De aceea majoritatea recurg la metode mai puțin sigure și sănătoase pentru organism, precum pastile minune, ceaiuri de slăbit sau plasturi pentru arderea grăsimilor.

În urma unei anchete, pe site-uri cunoscute precum eBay, Wish sau AliExpress s-au descoperit produse de slăbit care conțineau substanțe periculoase și care erau vândute online.

Aceste produse de slăbit aveau un nivel ridicat de extracte din plante care pot provoca agitație, agresivitate, creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. De asemenea, aceste preparate pot provoca și accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord. În special, acest tip de produse sunt folosite de culturiști și sportivi. Pe lângă toate acestea, produsele nu erau însoțite de avertismente asupra riscurilor la care sunt expuși consumatorii.

Pot provoca probleme grave de sănătate

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate a interevenit în acest caz și susține că aceste produse conțin substanțe căre pot provoca grave probleme de sănătate dacă sunt întrebuințate fără supravegherea medicului.

Citeste si:
Cuplu de bloggeri, terorizat de angajați ai eBay: colete cu fetuși...
Cuplu de bloggeri, terorizat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Site-urile Ebay şi AliExpress au oprit vânzarea acestor produse din magazinul lor online, în timp ce Wish a afirmat că urmează să facă același lucru.

Medicii spun că sunt îngrijorați de naivitatea oamenilor care cred în eficiența produselor doar pentru că acestea sunt din plante naturale. Specialiștii îndeamnă oamenii să se informeze, dar mai ales, să consulte un medic înainte de a recurge la tratamentul propriu-zis.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.