Două ambulanțe noi vor salva vieți în Capitală. Acestea sunt o donație din partea organizației Semiluna Roșie din Turcia și vor fi folosite de Crucea Roșie Română, care opera până acum cu o singură autosanitară în toată Capitala.

Ajutor din partea turcilor: Ambulanțe noi donate pentru Crucea Roșie din România de Semiluna Roșie

Cele două ambulanțe noi, complet echipate, întregesc Seviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Române din București. Suportul vine din partea organizației Semiluna Roșie din Turcia, care a donat fonduri pentru achiziția mașinilor de salvare.

„Este un cadou modest pe care l-am oferit prietenilor noștri. Cele două organizații, respectiv Crucea Roșie din România și Semiluna Roșie din Turcia, sunt într-o colaborare lungă, care se derulează de mai mulți ani. Ne-am sprijinit foarte mult, în special în perioada pandemiei pe care am trecut-o cu toții, astfel încât am reușit să asigurăm lucrurile de primă necesitate, cum ar fi măștile, echipamentele de protecție individuală”, a spus presei Kerem Kinik, președinte Semiluna Roșie Turcă.


  • Până acum, în București opera o singură ambulanță a Crucii Roșii.
  • România și Turcia au un parteneriat strategic, care se desfășoară de zece ani.

„Cele două ambulanțe înseamnă un sprijin real al Crucii Roșii Române. Ne bucurăm că se dezvoltă acest serviciu și va fi folosit, de asemenea, în sprijinul oamenilor”, a declarat vedeta TVR Iuliana Tudor, care a prezentat evenimentul de celebrare a cadoului din partea străinilor.

Citeste si:
Irisha a dat de probleme în timpul vacanței din Turcia: „Am fost...
Irisha a dat de probleme în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, i-a acordat o plachetă președintelui Semiluna Roșie Turcă. Totodată, în cadrul evenimentului de recepție al celor două autosanitare a avut loc și o simulare de intervenție la dezastre, realizată de voluntarii Crucii Roșii Române.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.