Valeriu Gheorghiţă a anunţat că începând cu data de 2 august, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani se vor putea vaccina cu serul Moderna.

Copiii cu vârsta între 12 și 17 ani se pot vaccina cu Moderna

Valeriu Gheorghiță a anunțat că în data de 23 iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Iar începând din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă.

„În aceste zile se optimeaază platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Minorii au nevoie de acordul părinților

Chiar și așa, copiii au nevoie de acordul părinților sau a tutorelui legal pentru a se vaccina anti-Covid-19.

Vaccinarea se va efectua în centrele în care există doze de vaccin Moderna și în cabinetele medicilor de familie.

Citeste si:
Oameni celebri care și-au dat copiii spre adopție
Oameni celebri care și-au dat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.