Valeriu Gheorghiţă a anunţat că începând cu data de 2 august, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani se vor putea vaccina cu serul Moderna.

Copiii cu vârsta între 12 și 17 ani se pot vaccina cu Moderna

Valeriu Gheorghiță a anunțat că în data de 23 iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Iar începând din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă.

„În aceste zile se optimeaază platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Retail jobs

Minorii au nevoie de acordul părinților

Chiar și așa, copiii au nevoie de acordul părinților sau a tutorelui legal pentru a se vaccina anti-Covid-19.

Vaccinarea se va efectua în centrele în care există doze de vaccin Moderna și în cabinetele medicilor de familie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.