Potrivit unui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că anticorpii obținuți după infectarea cu coronavirus durează cel puţin nouă luni.

Anticorpii COVID durează cel puțin nouă luni

Potrivit unui studiu realizat de Imperial College London şi Universităţii din Padova, cercetătorii au ajuns la concluzia că anticorpii Covid-19 se mențin cel puțin nouă luni la persoanele care au fist infectate.

Studiul a fost realizat pe baza a peste 85% din locuitorii Vo’, un oraş din nordul Italiei, și au descoperit că anticorpii dobândiţi în urma infectării cu coronavirus durează ″cel puţin″⁣ nouă luni.

Autorul principal al studiului, dr. Ilaria Dorigatti, a afirmat că acest lucru sugerează că „puterea răspunsului imun nu depinde de simptome și de severitatea infecției”.

„Marea majoritate a infecţiilor cu SARS-CoV-2, indiferent de prezenţa simptomelor, dezvoltă anticorpi”, se arată în cercetărea publicată în jurnalul ştiinţific Nature Communications.

Retail jobs

Oamenii de știință totuși avertizează că indiferent dacă o persoană este vaccinată sau a trecut prin boală, poate transmite virusul. Până lal momentul actual, Italia a vaccinat 27,1 milioane de oameni, doar jumătate din populaţia eligibilă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.