Potrivit unui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că anticorpii obținuți după infectarea cu coronavirus durează cel puţin nouă luni.

Anticorpii COVID durează cel puțin nouă luni

Potrivit unui studiu realizat de Imperial College London şi Universităţii din Padova, cercetătorii au ajuns la concluzia că anticorpii Covid-19 se mențin cel puțin nouă luni la persoanele care au fist infectate.

Studiul a fost realizat pe baza a peste 85% din locuitorii Vo’, un oraş din nordul Italiei, și au descoperit că anticorpii dobândiţi în urma infectării cu coronavirus durează ″cel puţin″⁣ nouă luni.

Autorul principal al studiului, dr. Ilaria Dorigatti, a afirmat că acest lucru sugerează că „puterea răspunsului imun nu depinde de simptome și de severitatea infecției”.

„Marea majoritate a infecţiilor cu SARS-CoV-2, indiferent de prezenţa simptomelor, dezvoltă anticorpi”, se arată în cercetărea publicată în jurnalul ştiinţific Nature Communications.

Citeste si:
2,5 miliarde de tone din producția mondială de alimente sunt risipite
2,5 miliarde de tone din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Oamenii de știință totuși avertizează că indiferent dacă o persoană este vaccinată sau a trecut prin boală, poate transmite virusul. Până lal momentul actual, Italia a vaccinat 27,1 milioane de oameni, doar jumătate din populaţia eligibilă.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.