Grupul de interes ştiinţific Epi-Phare a realizat un studiu potrivit căruia vaccinul Covid-19 de la Pfizer nu crește riscul de probleme cardiovasculare grave.

Vaccinul Pfizer nu crește riscul bolilor cardiovasculare

Un studiu realizat de autoritățile franceze a demonstrat că vaccinul Pfizer nu crește riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare grave la persoanele peste 75 de ani,

Din categoria problemelor cardiovasculare grave se numără infarct miocardic, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară la persoanele cu vârsta de peste 75 de ani.

Cercetările au fost realizate în cadrul grupului de interes ştiinţific Epi-Phare ce reuneşte Agenţia Medicamentelor (ANSM) şi Asigurările de Sănătate (Cnam).

dfghjklșlșkjhgfdsasdfghjk

Citeste si:
STUDIU: Munca de acasă crește riscul de a deveni ținta unui atac...
STUDIU: Munca de acasă crește...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cercetătorii au analizat cazuri spitalizate raportate în Franţa pentru infarcturi, AVC şi embolii pulmonare în perioada decembrie 2020 şi martie 2021 la persoanele de 75 de ani şi mai mult, vaccinate şi nevaccinate, aproape 30.000 de persoane.

Aceștia au făcut comparație între apariţia acestor probleme cardiovasculare în momente diferite: perioadele de 14 zile după prima şi a doua doză de vaccin au fost considerate drept perioade de risc, şi toate celelalte perioade de control.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.