Grupul de interes ştiinţific Epi-Phare a realizat un studiu potrivit căruia vaccinul Covid-19 de la Pfizer nu crește riscul de probleme cardiovasculare grave.

Vaccinul Pfizer nu crește riscul bolilor cardiovasculare

Un studiu realizat de autoritățile franceze a demonstrat că vaccinul Pfizer nu crește riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare grave la persoanele peste 75 de ani,

Din categoria problemelor cardiovasculare grave se numără infarct miocardic, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară la persoanele cu vârsta de peste 75 de ani.

Cercetările au fost realizate în cadrul grupului de interes ştiinţific Epi-Phare ce reuneşte Agenţia Medicamentelor (ANSM) şi Asigurările de Sănătate (Cnam).

dfghjklșlșkjhgfdsasdfghjk

Cercetătorii au analizat cazuri spitalizate raportate în Franţa pentru infarcturi, AVC şi embolii pulmonare în perioada decembrie 2020 şi martie 2021 la persoanele de 75 de ani şi mai mult, vaccinate şi nevaccinate, aproape 30.000 de persoane.

Retail jobs

Aceștia au făcut comparație între apariţia acestor probleme cardiovasculare în momente diferite: perioadele de 14 zile după prima şi a doua doză de vaccin au fost considerate drept perioade de risc, şi toate celelalte perioade de control.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2021 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.