O echipă de cercetători din Noua Zeelandă a conceput un dispozitiv de blocare a gurii cu ajutorul magneţilor, menit să ajute la pierderea din greutate, invenţie comparată cu un instrument de tortură de numeroşi utilizatori de internet, relatează AFP marţi.

Un dispozitiv ce împiedică deschiderea gurii - alternativa controversată la curele de slăbire găsită de cercetătorii neozeelandezi

Prezentat drept ''o premieră mondială'', dispozitivul, care nu este deocamdată comercializat, este aplicat de un dentist pe molari. Odată blocate cu ajutorul dispozitivului, maxilarele nu mai pot fi deschise decât doi milimetri.

Paul Brunton, cercetător în domeniul sănătăţii în cadrul Universităţii din Otago, a explicat că acest dispozitiv determină pacientul să consume doar alimente lichide, iar capacitatea sa de a respira sau de a vorbi nu este afectată.

''Este o soluţie alternativă neinvazivă, reversibilă, economică şi atractivă la procedurile chirurgicale'', a spus el, adăugând că ''acest dispozitiv nu prezintă consecinţe nefaste''.

Retail jobs

Echipa sa a explicat că această invenţie ar ''contribui la combaterea epidemiei globale de obezitate''.

Într-un articol publicat în ediţia din iunie a revistei medicale British Dental Journal, cercetătorii au explicat că şapte femei care au testat timp de două săptămâni acest dispozitiv numit DentalSlim Diet Control au pierdut, în medie, 6,36 kilograme.

Cercetătorii au precizat că, iniţial, pacientelor li s-a părut că dispozitivul era uşor inconfortabil, înainte de a-l considera ''tolerabil''.

Această invenţie, care aminteşte de procedurile practicate în anii 1980 care constau în ligatura maxilarului, este prevăzut cu un sistem de siguranţă, ce permite eliberarea gurii în caz de urgenţă, de vărsături sau de atac de panică. Niciuna dintre persoanele care au participat la testarea dispozitivului nu a folosit acest sistem de siguranţă pe parcursul celor două săptămâni, au notat cercetătorii. O femeie a recunoscut, însă, că a consumat ciocolată topită, pentru o doză rapidă de zahăr.

Citeste si:
Un român a slăbit 96 de kilograme într-un an, după ce a văzut o...
Un român, în presa din Marea...

Dispozitivul a atras numeroase critici din partea utilizatorilor de internet care au denunţat caracterul ''respingător şi dezumanizant'' al acestei invenţii. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.