Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii francezi, persoanele care au fost infectate cu COVID-19 și și-au pierdut mirosul, și-l pot recăpăta în termen de opt luni.

Simțul mirosului revine după opt luni de la infectarea cu Covid-19

La 49 dintre cei 51 de persoane care au participat la studiu, simţul mirosului a revenit în termen de opt luni, însă la două persoane acesta era încă afectat după un an. Cercetătorii francezi au descris acest prognostic drept unul excelent.

Studiul a fost condus de Marion Renaud de la Hopitaux Universitaires Strasbourg şi publicat joi de Jama Open Network.

84% dintre participanţii la studiu și-au recăpătat mirosul după doar 4 luni

Echipa de cercetare a constatat că mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participanţii la studiu după doar patru luni şi la 96% după 12 luni. Toţi participanţii au avut o pierdere iniţială a mirosului de peste şapte zile.

Pierderea mirosului nu este un simptom obligatoriu al coronavirusului. Unele persoane care au fost infectate cu virusul nu și-au pierdut mirosul, potrivit Agerpres.

Retail jobs


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.