Un test de laborator efectuat pe baza produselor brandului Subway a depistat că mai multe sandwich-uri cu ton nu conțin carne de pește.

Unele sandwich-urile cu ton nu conțin carne de pește

Un test de laborator pe baza produselor de la renumitul brand Subway a demonstrat că nu conțin carne de pește chiar dacă acestea sunt specificate a fi cu ton. Un reporter a cumpărat mai multe sandviciuri cu ton de la Subway, din diferite puncte de vânzare din Los Angeles și le-a trimis la un laborator. Specialiștii din laborator nu au identificat carne de pește în componența acestora, scrie The Guardian.

„Există două concluzii”, au declarat experții. „Fie carnea este atât de bine prelucrată termic încât nu am reușit să identificăm ceva, fie nu s-a folosit ton”, au mai continuat aceștia.

Conțin sau nu carne de pește?

În luna ianuarie, doi consumatori din California au pornit un proces, afirmând că produsele „sunt făcute din orice altceva decât din ton”. Aceștia erau de părere că „etichetarea, comercializarea și publicitatea” pentru produsele din ton de la Subway sunt „înșelătoare”.

Retail jobs

Alți specialiști însă, consideră că poate să nu fie vina firmei Subway, dacă adaosul pe care îl folosesc aceștia la produse conține altceva decât ton.

„Dacă există vreo fraudă în acest sens, s-a întâmplat la fabrica de conserve”, a fost răspunsul dat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.