Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural.

„În materie de campanie de vaccinare e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcat bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale - primari, preoţi, medici, cadre didactice, ca atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare. Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi ca urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo. (...) Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua", a afirmat Orban la Reşita, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, informează AGERPRES.

Cazurile de COVID-19 continuă să scadă

Grupul de Comunicare Strategică a declarat că în cursul zilei de 20 iunie 2021 au fost înregistrate 53 de noi infectări cu COVID-19. Oamenii din România s-au mobilizat foarte bine, aproximativ un sfert de populație fiind deja imunizat.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.