Compania farmaceutică AstraZeneca a anunțat marți că tratamentul său bazat pe anticorpi monoclonali, denumit AZD7442, nu previne formele simptomatice de COVID-19 la persoanele expuse recent la SARS-CoV-2.

Potrivit companiei, la studiul clinic au participat adulți nevaccinați, cu vârste de peste 18 ani, care au confirmat expunerea la o persoană infectată cu SARS-CoV-2 în ultimele opt zile, potrivit Reuters.

Tratamentul a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică a bolii cu doar 33% în comparație cu grupul placebo, ceea ce nu are relevanță statistică.

„Deşi acest studiu nu şi-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte AstraZeneca, potrivit gandul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.