O nouă variantă a coronavirusului, varianta Delta, este analizată de cercetători. Aceștia susțin că infecția se simte ca o răceală puțin mai agresivă. Simptomele acestei infecții sunt durerile de cap, durerile și usturimea în gât și secrețiile nazale. Tinerii sunt cei care prezintă simptome ușoare, însă medicii le recomadă să se testeze și să rămână acasa pentru a se trata în mod serios.

Ce simptome prezintă varianta Delta a coronavirusului

Varianta Delta din Marea Britanie are cele mai comune simptome precum durerile de cap, durerile în gât și secrețiile nazale, spun cercetătorii, potrivit BBC. Profesorul Tim Spector, care conduce studiul Zoe Covid Symptom, susține că infecția cu varianta Delta a virusului este asemănătoare cu „ o răceală ceva mai agresivă”. Acest lucru este caracteristic mai mult persoanelor tinere.

Cercetătorul mai menționează că persoanele infectate cu această variantă pot avea o foarmă ușoară, însă pot fi contagioși pentru cei din jurul lor.

„De la începutul lunii mai, echipa noastră de cercetători analizează simptomele înregistrare în aplicația noastră. Am constatat că nu mai sunt cele pe care le știam”, spune Tim Spector.

Avertisment pentru tineri

Varianta Delta a coronavirusului a fost identificată inițial în India, iar în simptome s-au produs modificări, iar oamenii nu realizează la timp problema. Varianta Delta este acum sursă pentru 90% dintre infecțiile cu COVID-19 din Marea Britanie. Febra este întâlnită la ambele tipuri de coronavirus, în timp ce pierderea mirosului și a gustului nu mai sunt prezente în topul celor 10 simptome pe care le au persoanele infectate cu COVID.

Citeste si:
STUDIU: Anticorpii COVID-19 durează cel puțin nouă luni după infectare
STUDIU: Anticorpii COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Tim Spector susține că această variantă funcționează diferit, iar oamenii au impresia că au doar o gripă de sezon și continuă să meargă la muncă, la petreceri. Când de fapt, această gripă este chiar infecția Covid-19. Acest lucru îi face să îmbolnăvească și alți oameni la rândul lor.

„Asta înrăutățește situația actuală. Acesta este un mesaj pentru cei tineri: persoanele de vârsta voastră au simptome ceva mai ușoare. Vă veți simți ca în cazul unei răceli banale, dar un pic mai rele, veți avea starea aceea de oboseală, iar asta înseamnă că trebuie să vă testați și trebuie să stați acasă”, a explicat Tim Spector.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.