Sanatate 26 Mai 2021 13:18

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu există risc de infertilitate în urma vaccinării anti-COVID. Acesta a subliniat că zvonurile apărute pe acest subiect sensibil nu au nicio bază ştiinţifică, iar precizările sale vin în contextul în care, în ultima săptămână, în România, a scăzut numărul persoanelor care aleg să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

„Nu există asemenea risc. Este o gravă dezinformare care se propagă în spaţiul public. Pe platformă naţională vaccinare-covid.gov.ro există un material foarte detaliat, la “Doza de claritate”, care demontează această informaţie, care de câteva luni circulă sau a circulat, dar în perspectiva autorizării la copii, evident capătă din nou amploare. În niciun caz nu s-a dovedit că aceste vaccinuri cresc riscul de infertilitate. S-au speculat o serie de mecanisme, dar care nu au nicio bază ştiinţifică care să certifice acest lucru”, a declarat medicul militar în cadrul unei conferințe de presă pe care a avut-o astăzi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.