Sanatate 26 Mai 2021 11:12

O femeie de 35 de ani a murit din cauza unui accident vascular cerebral după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca.

Pacienta, o asiatică în vârstă de 35 de ani, a mers la spital la șase zile după ce s-a vaccinat și a murit la două săptămâni după ce a fost internată cu diagnosticul de „hemoragie intra-craniană”, scrie The Telegraph.

O echipă de medici de la University College London a raportat acest caz, alături de alte două persoane, respectiv o femeie de 37 de ani și un bărbat asiatic de 43 de ani, care au suferit accidente vasculare cerebrale, dar au supraviețuit, într-un articol publicat în BMJ.

Este pentru prima dată când vaccinul este legat de cheaguri intra-craniene, dar vine la doar câteva luni după ce s-au constatat legături între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge apărute la nivelul creierului, numit tromboza sinusului venos cerebral (CVST).

Oficialii au evaluat atunci riscurile și au stabilit că beneficiile sunt mult mai mari, iar vaccinul – din care Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze – a rămas în uz.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.