Un medicament ce va fi folosit la tratarea pacienților de infecția cu Covid-19 se va produce la o fabrică din Cluj-Napoca. Acesta va servi trept tratament pentru persoanele cu simptome medii şi uşoare.

Cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia Cluj va începe de luna viitoare producția unui medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID.

Până acum, preparatul era importat din India. Acesta va fi folosit și în spitale, dar va putea fi cumpărat de pacienți din farmacii, numai pe bază de prescripție medicală.

Fabrica din Cluj va produce din iunie, până la 100 de mii de cutii pe lună, aceasta fiind capacitatea maximă care poate fi realizată aici, fără investiții suplimentare, potrivit antena3.ro.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, în luna decembrie a anului trecut.

Citeste si:
Emmanuel și Brigitte Macron au fost vaccinaţi anti-Covid
Emmanuel și Brigitte Macron...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.