Peste 700 de persoane s-au vaccinat joi împotriva COVID-19 la un centru drive-thru din Piaţa Constituţiei, potrivit site-ului Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Aşteptările organizatorilor primului Drive-Thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate", informează sursa citată, potrivit Agerpres.

Centrul din Piaţa Constituţiei s-a deschis joi dimineaţă, la ora 8,00. Vaccinul folosit este cel de la compania Pfizer. Persoanele care doresc să se imunizeze aici se pot prezenta doar cu actul de identitate şi un chestionar de triaj completat. Chestionarul poate fi accesat pe platforma RoVaccinare. Centrul va funcţiona de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 - 20:00 şi dispune de patru fluxuri.

Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 menţionează că urmează: din 4 mai să înceapă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie; în perioada 4-11 să aibă loc Maratonul Vaccinării în reţeaua sanitară MApN (spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara); 7-9 mai - Maratonul Vaccinării la Bucureşti; 14-16 mai - Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi; activarea de noi centre Drive-Thru în ţară; pregătirea vaccinării pacienţilor care doresc şi care sunt internaţi în spitalele non-covid; extinderea posibilităţii de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puţin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.