Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat marți că studii tot mai numeroase arată că răspunsul imun dat de organism după vaccin asigură un nivel de protecţie faţă de boală „mult mai mare" decât cel dat de trecerea prin infecţia cu SARS-CoV-2.

„Se întâmplă imunizarea populaţiei prin vaccinare şi aici vorbim de o imunizare durabilă. Sunt din ce în ce mai multe studii care arată că există diferenţe notabile între răspunsul imun după vaccinare şi răspunsul imun după infecţia naturală, în sensul în care după vaccinare apar anticorpi direcţionaţi împotriva acelui fragment din proteina Spike a virusului care se lipeşte de receptori, or acest lucru nu se întâmplă într-un procent mare după boala naturală, tocmai de aceea există acest risc de reinfecţie şi tocmai de aceea este important să ne vaccinăm, tocmai pentru că nivelul de protecţie este mult mai mare decât după boala naturală”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.