Compania a ales să amâne livrarea dozelor de vaccin către Europa după ce autorităţile americane au recomandat suspendarea acestui ser.

Şi România şi-a făcut destul de multe planuri cu serul de la Johnson and Johnson. El trebuie să ajungă atât în cabinetele medicilor de familie, dar şi în caravanele mobile de vaccinare Covid-19.

Chiar dacă autorităţile europene vor decide să suspende acest vaccin, coordonatorul campaniei de vaccinare spune avem plan de rezervă.

„Putem să folosim un alt tip de vaccin atâta timp cât putem îndeplini condiţiile de lanţ de frig. Nu cred că va avea impact asupra continuităţii campaniei de vaccinare, însă ca întotdeauna, pe primul loc rămâne siguranţa beneficiarilor şi cu siguranţă, dacă Agenţia Europeană a Mdicamentului va face aceste recomandări, evident că vom ţine cont de ele ca întotdeuna”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Prima tranşă de 60.000 de doze de vaccin ajunge mâine la Institutul Cantacuzino.

Până la sfârşitul lunii iunie, coordonatorii estimează că în ţară vor ajunge aproape 2 milioane şi jumătate de doze de vaccin.

Valeriu Gheorghiţă spune că vaccinarea cu acest ser va începe doar după ce vom avea sufiecinte date despre siguranţa lui.

„Aceste doze vor fi stocate în condiţii corespunzătoare până la momentul la care Agenţia Europeană a Medicamentului va stabili o recomnadare foarte clară vis-a-vis de utilizarea acestui tip de vaccin. Faptul că în acest moment compania a decis să amâne livrările cred că este un lucru firesc”, adaugă coordonatorul campaniei de vaccinare.

Neîncrederea în Astrazeneca sau Johnson & Johnson creşte cererea de vaccinare cu serurile pe bază de ARN mesager.

Colonelul Gheorghiţă îţi mai spune că nu putem vorbi de o scădere a interesul pentru vaccinare.

Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.