Vaccinul Pfizer-BioNTech a creat confuzie printre oameni atunci când a apărut cu denumirea de „Comirnaty” pe etichetă. Mai multe persoane care trebuiau să se vaccineze cu serul de la Pfizer au fost bulversate de schimbare, așa că CNCAV a oferit explicații.

- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.

- Este în regulă, Pfizer o să primiți.

- Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”, este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer.

Reprezentanții CNCAV au decis să explice această schimbare, pentru a elimina confuziile dintre Pfizer și Comirnaty - una este firma, iar cealaltă este denumirea companiei.

De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty? De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer.

Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului”, se arată în explicația CNCAV.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2021 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.