Adrian Marinescu, directorul Institutului „Matei Balș”, susține că următoarele 2-3 luni vor fi destul de grele pentru români, cu multe infectări, dar situația s-ar putea echilibra spre finalul verii.

Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuşi cei care se vaccinează, şi cei mai mulţi sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi. (...) Următoarele 2-3 luni nu vor fi uşoare, Eu cred că din iunie o să se vadă uşor-uşor, dar am spus că la sfârşit de vară mă gândesc să fie un echilibru”, a spus Adrian Marinescu.

Directorul Institutului „Matei Balș” spune că efectele vaccinări vor începe să se vadă, însă valul al treilea al pandemiei ne-a prins cu un procent mult prea mic de persoane imunizate.

Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate. În Israel, în momentul în care au avut 25 sau 30% dintre cei vulnerabili vaccinaţi s-a văzut ca efect”, a mai spus Adrian Marinescu, citat de adevarul.ro.

Acesta a vorbit și despre locurile de la secția de ATI a Institutului „Matei Balș”, spunând că acestea sunt mai mereu ocupate: „Când se eliberează un loc el e deja pregătit să fie ocupat”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.