Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a precizat că o persoană care a refuzat rapelul cu serul AstraZeneca poate relua schema de vaccinare după aproximativ 4-8 săptămâni.

Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomandă acest lucru, o a două doză dintr-un alt vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a venit mai apoi cu precizarea că „probabil, că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”.

La acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă", a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit adevarul.ro.

Cu toate astea, Gheorghiță sugerează să se aştepte decizia Agenţiei Europene a Medicamentului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.