În urma unei videoconferinţe convocate luni de DSP Alba la care au participat reprezentanţi ai tuturor spitalelor din judeţ s-a discutat şi stabilit suplimentarea cu peste 70 a numărului de paturi destinate tratării bolnavilor Covid din Alba.

Astfel, numărul paturilor Covid ar creşte la 401, în prezent existând 330 de locuri pentru pacienţii depistaţi cu Sars-Cov2 (din care 20 paturi ATI Covid). Cele 71 de locuri noi se preconizează a fi repartizate astfel:

- 20 de paturi vor fi înfiinţate la Spitalul Orăşenesc Câmpeni;

- 11 paturi în plus la Spitalul Orăşenesc Cugir (total 35);

- 20 de paturi în plus la Spitalul Municipal Blaj (în total 46);

- 10 paturi în plus la Spitalul Orăşenesc Abrud (în total 30);

- 5 paturi în plus la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud (în total 45);

- 5 paturi în plus la Spitalul Municipal Sebeş (în total 28).

Acestea se adaugă celor existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde, la secţia Infecţioase, funcţionează 45 de paturi Covid, în timp ce la Spitalul Municipal Aiud – spital suport Covid există 150 de paturi destinate pacienţilor pozitivi, din care 20 de paturi ATI Covid.

Retail jobs

„Niciun pacient din judeţ, fie el pozitiv COVID sau non-COVID nu va rămâne fără asistenţă medicală corespunzătoare. Asigurăm locuitorii judeţului că suplimentarea paturilor pentru tratarea pacienţilor COVID nu va afecta actul medical în ceea ce priveşte pacienţii non-COVID. În ceea ce priveşte locurile la secţia ATI COVID a Spitalului Municipal Aiud desemnat spital suport, în prezent există o presiune foarte mare pe medicii anestezişti dar prin detaşarea unor medici din alte zone se va crea posibilitatea suplimentării paturilor ATI COVID cu până la 10. La momentul actual există dotările necesare, factorul uman fiind însă insuficient pentru a face faţă suplimentării cu 50% faţă de locurile actuale ATI COVID”, a transmis directorul executiv DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
MApN: Trei spitale militare redeschid sectoare pentru pacienţii cu...
MApN: Trei spitale militare...

Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.