Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că România se află în acest moment într-un nou val al pandemiei de COVID-19. Acesta pune accentul pe respectarea regulilor impuse de autorități.

Sunt lucrurile logice pe care le așteptăm. Dacă vom continua vaccinarea, nevorbind de un tip de vaccin sau altul, poate că vom reuși până la toamnă să limităm răspândirea”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU susține că impactul virusului va începe să scadă abia după ce 30-40% din populație va fi vaccinată.

Acesta consideră că ne aflăm într-o situație mai gravă decât cea de la finalul anului trecut.

Suntem într-o creștere, într-un nou val. Dezavantajul este că la terapie intensivă sunt 900 de bolnavi comparativ cu valul trecut, când erau vreo 500 în momentul în care a trebuit să creștem capacitatea (...) Riscul este să avem impactul mai mare pe internări și pe terapie intensivă. Revin la necesitatea respectării regulilor și a înțelegerii situației. Unii nu înțeleg situația în care suntem. Să găsească Poliția 100 de persoane într-un apartament e mult. Apelăm la populație să înțeleagă: dacă nu vrem măsuri mai stricte, trebuie să respectăm regulile”, a mai spus Raed Arafat la un post de televiziune, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.