Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că platforma de vaccinare este pregătită pentru etapa a III-a, iar obiectivul este să ajungem la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, în luna aprilie.

„Noi estimăm că locurile libere vor fi ocupate în momentul în care utilizatorii vor deschide platforma și le vor accesa. După ce se vor ocupa locurile, automat vor fi deschise listele de programare, dar și aici prioritate vor avea persoanele vârstnice, aceștia vor ocupa primii locurile la programare. Platforma va genera și un mesaj vizual cu data estimativă

Noi ne dorim să avem un grad maximal de ocupare în fiecare centru de vaccinare.

În ceea ce privește stocurile de vaccin de la Pfizer și Moderna suntem cu un procent de utilizare de 80-90%. Avem un stoc destul de consistent de la Astra Zeneca, însă se anunță o reducere consistentă a numărului de doze de la această companie.

Din aprilie ne dorim să atigem și chiar să depășim acel prag de 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și a doua doză.

Retail jobs

Categoric avem o frecvență mai crescută la vaccinul Astra Zeneca, de 5 ori mai mare decât la celelalte vaccinuri. Este important să monitorizăm foarte atent aceste reacții adverse. În perioada următoare, la nivel european va fi emis primul certificat de siguranță în privința vaccinării cu AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Radio România Actualități.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.