Europarlamentarul Dacian Cioloș a anunțat, duminică seara, că săptămâna aceasta Comisia Europeană va prezenta o propunere legislativă cu privire la crearea unei platforme pentru certificatele de vaccinare, testele PCR și dovezile de anticorpi.

Dacian Cioloș a precizat că pe acest portal vor fi încărcate certificatele de vaccinare, testele PCR negative, sau dovezile de existență a anticorpilor, pentru ca europenii să poată circula liniștiți, fără să fie nevoiți să ia după ei acte doveditoare.

Potrivit lui Cioloș, nu este vorba de pașapoarte și nici nu vor fi impuse restricții.

Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene la care se vor conecta statele membre şi prin care se va emite acest certificat de vaccinare sau de test PCR negativ sau de dovadă de anticorpi. Ca poată circula liber cetăţenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un paşaport, nu vor fi restricţii, ci va fi un certificat care să faciliteze circulaţia fără să mai fie oprit la fiecare frontieră să se verifice un document”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.