BioNTech SE ar putea avea anul viitor capacitatea de a produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19, în colaborare cu partenerul american Pfizer Inc, astfel încât produsul să fie disponibil pe scară largă în întreaga lume, a afirmat directorul general al companiei germane, Ugur Sahin, într-un interviu acordat Bloomberg.

„În principiu, am putea spori şi mai mult capacitatea de producţie. Depinde de cerere şi dacă va fi necesară suplimentarea campaniei de vaccinare", a precizat Ugur Sahin.

Pe plan global, cererea este în creştere pentru vaccinuri COVID-19, deoarece ţările vor ca economiile să revină la normal şi oamenii să se întoarcă la birouri şi în magazine. Atât SUA, cât şi Europa caută să accelereze livrările de vaccinuri anul acesta, din cauza răspândirii unor variante mai agresive ale virusului.

„Avem deja 1,3 miliarde de comenzi, este deja stabilit. Discutăm suplimentarea dozelor - opţiuni pentru sute de milioane de doze - cu organizaţiile guvernamentale", a declarat şeful BioNTech.

Miercuri, acţiunile BioNTech au urcat cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt.

Cele două companii şi-au luat angajamentul să livreze anul acesta două miliarde de doze de vaccin COVID-19.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.