Un bărbat din Argeș a murit în mai puțin de 24 de ore de la efectuarea vaccinului anti-COVID. DSP a cerut stabilirea concretă a cauzelor decesului.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-ar fi aflat în evidenţa medicului de familie cu dislipidemie şi valori tensionale crescute.

La acest moment, DSP Argeş a sesizat autorităţile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute", se precizează în comunicat.

CNCAV afirmă că persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat pe 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin Pfizer/BioNTech într-un centru din Mioveni, judeţul Argeş.

În urma efectuării triajului medical şi a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare", susţine aceeaşi sursă.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conştiinţei suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului la domiciliu", se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.